Últimes novetats de Juny!

«TALLER DE CUINA: PREPAREM LA COCA DE SANT JOAN»

Amb motiu de la celebració de Sant Joan vam voler elaborar entre tots els residents la tradiocional coca de Sant Joan.

Aprofitant l’experiència culinària de moltes de les nostres residents treballem diferents aspectes tant físics com emocionals: la psicomotricitat, les relacions socials, el treball en equip, etc. Posem en comú també els nostres gustos culinaris, preferències i secrets de cuina així com recordem els ingredients, les quantitats, etc., necessaris per elaborar la coca de Sant Joan.

A més a més, no hi ha res més satisfactori que poder gaudir d’una coca de Sant Joan feta per un mateix!!

 

ARRIBADA DE L’ESTIU: GIMCANA AQUÀTICA

Canviem d’estació i amb l’arribada de l’estiu les altes temperatures no ens donen treva.  Per aquest motiu, hem volgut combatre la calor amb una divertida gimcana aquàtica al pati de la residència. Es van preparar diferents proves amb globus d’aigua, «atrapa-papallones», galledes d’aigua, etc. Una activitat diferent i divertida per pal.liar la calor i refrescar-nos tots junts.

Aprofitant també el taller de manualitats vam elaborar unes corones de flors per ambientar la dinàmica amb un ambient estiuenc.

                         

 

 

RETROBAMENT RESIDÈNCIA LA FONT 1 I LA FONT 2. 

Com ja sabeu setmanalment sortim de passeig per gaudir d’altres entorns i del barri. Aquesta setmana hem fet coincidir la sortida i ens em retrovat a la plaça Marcet amb un grup de residents de la Font 2.

Les relacions socials són fonamentals per el benestar de les persones. Per això no volem que es perdin els vincles establerts entre els nostres residents. Així doncs, dues antigues companyes de residència van poguer gaudir una estona l’una de l’altre, i sobretot van poguer sumar moments d’amistat. Resulta molt beneficiós pels nostres residents establir relacions socials positives.

 

 

 

 

Últimas novedades

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES RESIDÈNCIA LA FONT!!

COL.LABORACIÓ AMB PROJECTES D’INSERCIÓ LABORAL

Residència La Font col.labora des de fa 2 anys amb l’associació Andi en un projecte per promoure la inserció laboral de joves amb discapacitats intel.lectuals.
Creiem en la necessitat de contribuir en matèria de responsabilitat social per garantir la igualtat de condicions en la inserció laboral d’aquest col.lectiu en empreses ordinàries.
Valorem molt positivament la nostra col.laboració directe amb aquest projecte i tant és així que recentment hem incorporat a la nostra plantilla dues treballadores d’Andi que han realitza’t les pràctiques als nostres 2 centres de Sabadell.
Aprofitem per donar la benvinguda a Sara i Mireia que ja formen part de la nostra plantilla de Font 1 (C/ Llobet) i de Font 2 (Avda. 11 de Setembre)!!

 

sara2                                               mireia2

 

PARTICIPACIÓ DE RESIDÈNCIA LA FONT  EN LA I FIRA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL: ORIENTA’T SABADELL

Residència La Font ha volgut participar en la primera edició d’ ”Apropa’t a la FP” que ha impulsa’t  l ‘Ajuntament de Sabadell amb la finalitat de reforçar l’orientació acadèmica i professional. Un punt de trobada entre els diferents centres de formació, les empreses i les persones que s’han volgut apropar a orientar-se i assessorar-se sobre els diferents itineraris formatius i professionals.

A través d’aquest punt de trobada hem tingut l’oportunitat de detallar les funcions que desenvolupem els professionals que formem part de la residència: gerocultores, fisioterapeuta, treballadora social, psicòleg, etc… i exposar en primera persona els diferents serveis, projectes i activitats que duem a terme en el nostre centre.

Des de la nostra experiència hem volgut transmetre la nova realitat respecte al creixement dels centres residencials justificat per l’envelliment de la població i per les necessitats d’atenció residencial detectades en els darrers anys. Aquests canvis han suposat també una nova manera d’entendre i d’acompanyar a les persones que necessiten dels nostres serveis. Actualment l’enfoc principal de l’atenció a les persones grans es sustenta en els principis de llibertat i dignitat, globalitat, singularitat, interdependència, autonomia i autodeterminació, tal com es promou en el model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP).

Aquests context actual exigeix també canvis en els rols professionals i per tant en les competències exigides per treballar en el món residencial. Per això, també hem volgut transmetre la rellevància de competències com: la empatia, la capacitat de comunicació, la paciència, la amabilitat, la iniciativa, l’autocontrol, el respecte i com a eix central el TREBALL EN EQUIP. En definitiva, són valors i capacitats imprescindibles per fer efectiva una implementació real de l’atenció centrada en la persona.

equipo orientat

DIADA DE SANT JORDI 2017 A RITME D’HAVANERES

El passat dijous 20 d’abril vam tenir el plaer de gaudir en directe d’un duet d’havaneres i sardanes.
Els residents també han volgut col.laborar en aquesta diada amb l’elaboració de roses creades durant aquest darrer mes al taller de manualitats.
Vam voler aprofitar l’ocasió de poder celebrar anticipadament la nostra particular diada de Sant Jordi amb les tradicionals havaneres. Ens van fer recordar cançons tan populars com «La bella Lola» o «El meu avi». Junts vam passar una tarda molt agradable i emotiva a ritme del folklore català!

 

havaneres2                                                                                                     havaneres

 

 

Actividades de estimulación cognitiva

Taller de memoria: para prevenir el envejecimiento cerebral, promover el mantenimiento de las capacidades mentales y entrenar el uso de estrategias para mejorar la memoria y el resto de capacidades cognitivas.

Psicomotricidad: actividades para favorecer el movimiento corporal, la relación y la comunicación que la persona estable con el entorno. (Por ejemplo: juego con diana, aros, ejercicios de conciencia corporal, expresión facial, dinámicas grupales, etc…).

Reminiscencia: Técnica basada en el recuerdo de experiencias pasadas gratificantes con el objetivo de mantener la autoestima y la satisfacción personal (Por ejemplo: taller de fotografías personales, recuerdos de la infancia, objetos y utensilios antiguos, anuncios TV de la época, etc…).

Taller de lectura de prensa: Lectura de las noticias recientes del día con el objetivo de mantener la conexión con los sucesos de la sociedad actual.

Musicoterapia: Utilización de la música y/o de sus elementos (sonidos, melodía, etc.,) con el objetivo de promover la comunicación, el aprendizaje, la expresión y la socialización.

Actividades lúdicas

Jugamos al Bingo!

Celebraciones de fiestas tradicionales: (Navidad, Castañada, Carnaval, San Juan,

cumpleaños).

Salidas semanales al exterior: Salidas al mercado, a la biblioteca, al centro de la ciudad, “casal d’avis”.

Dinámicas de animación: Actividades grupales para promover las relaciones sociales,

favorecer la autoestima y la cohesión de grupo.

Talleres de cocina: Elaboración de recetas (bizcochos, galletas, macedonias…)-

Juegos de mesa: Dominó, parchís, baraja de cartas…

Cineforum: Visionado de películas escogidas por los residentes y comentarios, críticas y

debate posterior.

Actividades de rehabilitación física y funcional

Gimnasia grupal.

Fisioterapia: Rehabilitación individual, tratamiento del dolor, edemas, reeducación de la marcha, mantenimiento físico general.

Rehabilitación funcional: rehabilitación de destrezas manipulativas, reentrenamiento de las actividades básicas de la vida diaria.

Estimulación multisensorial individualizada (Font II): Terapia individualizada destinada a aquellos residentes que presentan dificultades de comunicación e interacción y en la que se utilizan los sentidos para potenciar el contacto con el entorno y a su vez obtener respuestas de la persona (contacto visual, verbalizaciones, movimientos de búsqueda de estímulos…). Para ello se utilizan materiales sensoriales como luces, olores, agua con diferente temperatura, pesos, etc.